Wysyłka w 24h! Darmowa dostawa od 199 zł

Tel. 500 285 750

Szukaj

Produkty

Kategorie

Kolekcje

Producenci

Brak wyników

AJEDEN Olej z ziaren maku polnego zimnotłoczony

29.00 zł

AJEDEN Olej z ziaren maku polnego zimnotłoczony

Olej makowy z niebieskich ziaren maku leczniczego polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, w szczególności wrażliwej. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze oraz regenerujące. Ponadto olej makowy przyśpiesza gojenie się ran oraz wzmacnia odporność. Zapobiega tworzeniu się zaskórników na skórze oraz wzmacnia kruche naczynia krwionośne.

Olej makowy jest bardzo łagodny dla skóry, znacznie poprawia nawilżenie skóry, jej jędrność i elastyczność, wygładza, poprawia funkcje ochronne skóry i zmniejsza utratę wilgoci. Jest bardzo skuteczny zmniejszeniu utraty wody przez naskórek, co czyni skórę gładszą, bardziej miękką i elastyczną. Działa bardzo dobrze jako składnik kremów do skóry suchej, uszkodzonej, balsamów i maseł do ciała. Jest bardzo dobrym olejem do masażu, gdzie może być stosowany samodzielnie lub w mieszankach, wyraźnie poprawiając kondycję skóry.

Olej makowy stosowany może być również jako odżywka do włosów, szczególnie tych zniszczonych i pozbawionych blasku – zmiękcza, redukujesuchość skóry i włosów oraz poprawia ich wygląd.

Olej z maku wywiera duży wpływ na cellulit: poprawia morfologię skóry, zmniejszając wygląd „skórki pomarańczowej”.Skóra jest wyraźnie gładsza, a znajdujące się na niej bruzdy są mniej widoczne. Wysmukla oraz poprawia elastyczność i mikrokrążenie.

Nasiona maku zawierają tłuszcze (40-50%), białka (18-25%), witaminy, sole mineralne. W Polsce i w wielu krajach świata, zwłaszcza w Europie, nasiona maku służą głównie do spożycia i uzyskiwania doskonałego oleju jadalnego; zaś w krajach azjatyckich, a także europejskich mak lekarski uprawia się głównie dla zdobycia opium jako surowca dla przemysłu farmaceutycznego.
Stosowany często w kosmetykach do włosów, gdyż posiada właściwości nawilżające i korzystnie wpływa na ich połysk. Idealny także do produktów antycellulitowych i ujędrniajacych.

INCI: Papaver Rhoeas (Corn Poppy) Seed Oil

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie