e-FIORE masło shea rafinowane karite virgin: zobacz! Drogeria GlossyMe Warsaw

Wysyłka w 24h! Darmowa dostawa od 199 zł

Tel. 514 075 025

Szukaj

Produkty

Kategorie

Kolekcje

Producenci

Brak wyników

e-FIORE masło shea rafinowane karite virgin 120ml

22.99 zł 20.00 zł

e-FIORE masło shea rafinowane karite virgin 120ml

Masło Shea (zwane również Karite), jest pozyskiwane z owoców drzewa shea, rosnącego na terenie Zachodniej Afryki na otwartych przestrzeniach sawanny. Ze względu na fakt, że drzewo shea owocuje dopiero po 30-40 latach, bardzo mało jest plantacji tych drzew. Dzięki temu masło shea pochodzi przede wszystkim z dziko rosnących roślin.

Masło shea w procesie rafinacji zostaje oczyszczone z charakterystycznego koloru i zapachu oraz ewentualnych nieczystości.
Nie zawiera jednak żadnych konserwantów i barwników.
Jest idealne dla osób nie lubiących aromatu surowego shea oraz do produkcji kosmetyków ze względu na swoją neutralną postać.


Masło rafinowane karite jest koloru prawie białego. Bardziej miękkie niż nierafinowane, ma rzadszą konsystencję, szybciej topi się w dłoniach i łatwiej rozprowadza po skórze.
To najlepsza baza do produkcji domowych balsamów. Wystarczy do rozpuszczonego shea dodać kilkanaście kropli olejku eterycznego i wlać nieco naturalnego olejku.

Masło Karite ma ogromne zastosowanie w produkcji kosmetyków na całym świecie, ze względu na swoje właściwości lecznicze.
Wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża. Dzięki niemu skóra jest gładka i miękka. Substancje zawarte w maśle karite przyspieszają gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych poparzeń słonecznych.
Shea jest naturalnym filtrem UV o niskim współczynniku ok. 2-3.
Nie alergizuje, może być stosowany na wszystkie partie skóry nawet te najbardziej wrażliwe. Można je stosować do każdego rodzaju cery.


Masło Shea nakładane na skórę tworzy delikatną, ochronną i pielęgnacyjną warstwę. Może być używane na twarzy oraz w tak delikatnych częściach twarzy jak skóra pod oczami.

Masło to zawiera substancje niezmydlające dzięki czemu chętnie jest używane do produkcji mydeł. Aby mydło posiadało właściwości nawilżające należy stosować w stężeniach od 10 % do 15 % fazy tłuszczowej. Zastosowanie masła shea w mydle daje przyjemne uczucie gładkości skóry i jej długotrwałego nawilżenia.

Ingredients: Butyrospermum Parkii Butter
Poj. 120ml, szklany słoik z aluminiową nakrętką


Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie