Manufaktura Natura olej z pestek granatu 30ml: zobacz! sklep GlossyMe Warsaw

Wysyłka w 24h! Darmowa dostawa od 199 zł

Tel. 514 075 025

Szukaj

Produkty

Kategorie

Kolekcje

Producenci

Brak wyników

Manufaktura Natura olej z pestek granatu 30ml

35.90 zł 34.11 zł

Manufaktura Natura olej z pestek granatu 30ml

Już 3000 lat p.n.e. znany był ze swoich drogocennych właściwości. Wtedy granat uznawany był jako symbol płodności i odradzania. Legenda głosi, że swoją urodę zawdzięcza mu Kleopatra, która chętnie jadała pestki owocu i stosowała tłoczony z nich olej. Pozyskiwany z drzew Granatowca właściwego, jednej z najstarszych roślin hodowanych na Bliskim Wschodzie. Ten gęsty płyn o złotym kolorze i soczystym zapachu działa zbawiennie na stan naszej skóry i włosów. Dziś z powodzeniem stosowany jest jako dodatek do kosmetyków, środek pielęgnacyjny w salonach SPA i olejek do aromaterapii.

Olej z pestek granatu posiada w swoim składzie idealny zestaw kwasów tłuszczowych oraz witaminę C, dzięki którym wykazuje wyjątkowe właściwości oczyszczające, łagodzące, kondycjonujące i odżywcze. Ponieważ łagodnie pielęgnuje, nie zapycha porów, łagodzi przebarwienia, polecamy jego użycie osobom, które posiadają cerę problematyczną, trądzikową (także z trądzikiem różowatym) i naczynkową. Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym i przeciwutleniającym doskonale będzie pielęgnował cerę suchą, dojrzałą i przesuszoną. Ponieważ jest bardzo delikatny i szybko się wchłania doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skóry alergicznej i wrażliwej. Stosowanie oleju z pestek granatu pomoże przywrócić odpowiednie pH skóry.

Jak stosować olej z pestek granatu?

  • dodaj odrobinę oleju do ulubionego kremu do twarzy, dzięki czemu specyfik doskonale odżywi i nawilży skórę oraz spłyci drobne zmarszczki,
  • jako dodatek do kremu pod oczy; doskonale zniweluje opuchliznę,
  • wykorzystaj olej z pestek granatu, jako środek łagodzący bóle mięśniowe; obecnie stosowany jest przez sportowców podczas masaży zmniejszających obrzęki,
  • stosuj miejscowo jako środek nawilżający,
  • czysty olej wykorzystaj do masażu; kilka kropel rozmasuj w dłoniach i wykonaj relaksujący zabieg, najlepiej techniką uciskową, co stymuluje punkty przepływu energii,
  • użyj oleju jako delikatnego środka do pielęgnacji skóry u dzieci,
  • wykorzystaj kilka kropel oleju jako dodatek do maseczki do twarzy, maski do rąk oraz włosów,
  • nałóż na twarz w formie okładów, odżywisz zaczerwienioną i łuszczącą się skórę,
  • ponieważ olej działa ujędrniająco – stosowany na skórę spłyci drobne zmarszczki.

Nazwa surowca wg INCI: Punica Granatum Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, certyfikat organiczności

Przechowywanie:

Olej z pestek granatu przechowuj w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Opakowanie: 30ml

Nasza najnowsza kolekcja

Promocja
Hagi-naturalny-multikrem-do-twarzy--rak-i-ciala-50ml

Hagi naturalny multikrem do twarzy, rąk i ciała 50ml

68.90 zł57.19 zł

Promocja
olej-z-czarnego-kminu

Manufaktura Natura olej z czarnego kminu 30ml

25.00 zł23.75 zł

Promocja
YOUR-NATURAL-SIDE-nierafinowany-olej-rycynowy

YOUR NATURAL SIDE nierafinowany olej rycynowy

od 13.99 zł13.29 zł

Promocja
1290-lovingeco-naturalna-emulsja-do-opalania-spf30-100-ml-2 (1)

Lovingeco naturalna emulsja do opalania SPF30 100 ml

84.90 zł76.41 zł

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie